وضعیت تولید چادر مشکی در سالی که گذشت

وضعیت تولید چادر مشکی در سالی که گذشت

تعطیلی کارخانه‌های تولید چادر مشکی

علیرضا حائری، دبیر انجمن صنایع نساجی با اشاره به اینکه سود واردات پارچه چادر مشکی، مانع از تولید آن در کشور شده و در حال حاضر ۹۵درصد نیاز بازار از طریق واردات تأمین می‌شود، می‌گوید: چند سال پیش کارخانه ایران مرینوس با سابقه ۳۰ ساله و تخصص در تولید پارچه‌های فاستونی، یک کار تحقیقاتی انجام داد و اعلام کرد که موفق به بافت پارچه چادر مشکی و دسترسی به تکنولوژی رنگ این نوع پارچه شده است. در حال حاضر حدود ۲ سال است که تولید پارچه چادر مشکی در این کارخانه کاملاً متوقف است و در این واحد فقط پارچه فاستونی تولید می‌شود.

به گفته وی، کارخانه‌های کرپ‌ناز، حجاب شهرکرد و نای زرین اصفهان هم با هدف تولید پارچه چادر مشکی احداث شده بودند که کارخانه نای زرین پس از مدتی فعالیت تعطیل شد، کارخانه کرپ‌ناز نیز فقط تولید پارچه‌های سبک سیستم پنبه‌ای دارد و پارچه چادر مشکی در این کارخانه تولید نمی‌شود. کارخانه حجاب شهرکرد هم مقدار محدودی تولید پارچه چادر مشکی دارد که فقط حدود ۵ درصد از نیاز بازار را جوابگو است به طوریکه تولیدات این کارخانه تنها سالانه به ۲ میلیون‌م‌تر می‌رسد که در مقایسه با نیاز ۴۰ میلیون متری کشور رقم قابل توجهی نیست.

دبیر انجمن صنایع نساجی تصریح می‌کند که در سال گذشته ۲۰ هزار تن پارچه تحت عنوان پارچه چادر مشکی به ارزش ۹۸ میلیون دلار به کشور وارد شد.

غفلت از تولید چادر مشکی/ دولت، یارانه اختصاص دهد

لاله افتخاری، عضو فراکسیون زنان مجلس نیز می‌گوید: با وجود استفاده از چادر مشکی در کشور ما، متأسفانه هنوز در داخل کشور، تولیدات قابل قبولی در این زمینه نداریم و دولت باید با در نظر گرفتن یارانه، ‌ زمینه تولید آن را در کشور فراهم کند.

وی تأکید می‌کند: رونق کارخانه‌های نساجی در داخل کشور در این زمینه، باید مورد توجه وزارت صنعت قرار گیرد.

قیمت بالای چادر مشکی در کشور

یکی از محلهای اصلی فروش پارچه چادر مشکی در پایتخت، بازار پارچه فروش‌های مولوی است. درباره قیمت‌های هر قواره پارچه چادری از یکی از مغازه داران سوال می‌کنیم که قیمت‌ها را برای هر قواره که معمولاً ۵ متر است بین ۴۰ هزار تومان تا ۲۰۰ هزار تومان اعلام می‌کند.

درباره علت تفاوت زیاد قیمت‌ها که می‌پرسیم می‌گوید: «بستگی دارد که پارچه چادری برای ژاپن باشد یا کره یا کشورهای متفرقه دیگر. پارچه چادر مشکی که سخت‌تر، هم گیر می‌آید پارچه اصل ژاپن است. پارچه چادری ژاپن، گران‌تر است.»

پارچه‌های چادری را که با دست به سمت آن‌ها اشاره می‌کند به نام‌های مختلفی می‌خواند، می‌تسوبیشی، کن کن، الماس و… اسامی که به گفته او خیلی از آن‌ها را خود واردکنندگان، روی این پارچه‌ها گذاشته‌اند.

مدل به سر گذاشتن چادر مشکی طی دهه اخیر، دستخوش تحولات بسیاری شده، تغییراتی که به منظور حضور راحت‌تر زنان در جامعه رخ داده است، تا پیش از این تنها مدل‌های رایج چادر، چادر ساده و چادر عربی بود. اما در این سال‌ها مدل‌های مختلفی چون چادر ملی، چادر دانشجویی، چادر جلابیب، چادر لبنانی، چادر قجری و… به واسطه برپایی جشنواره‌های حجاب و مد و لباس، تولید شده و مورد استقبال مردم نیز قرار گرفته است.

در حال حاضر قیمت معمول این چادر‌ها با توجه به پارچه‌های وارداتی آن‌ها از ۴۰ هزار تومان شروع می‌شود تا حول و حوش ۱۰۰ هزار تومان. البته بعضی از مدل‌های آن‌ها که با سنگ‌ها و دوخت‌هایی تزئین شده‌اند و شکل مجلسی به خود گرفته‌اند رقم‌هایی بسیار بالا‌تر دارند.

قیمت بالای چادر، توطئه‌ای درباره حجاب است

در حال حاضر نمایشگاه مد و لباس فجر در مصلای تهران برپاست، نمایشگاهی که در کنار انواع مانتو‌ها، مدل‌های مختلف چادر مشکی را نیز به نمایش گذاشته و می‌فروشد. خانم چادری می‌انسالی که در این نمایشگاه، مشغول برانداز کردن چادرهای دانشجویی است درباره قیمت چادر‌ها می‌گوید: دو دختر چادری دارم که فقط برای چادر هر کدام باید ۵۰ هزار تومان، هزینه کنم، ضمن اینکه هزینه مانتو و شلوار و بقیه لباس‌ها هم هست.

این خانم تأکید می‌کند که قیمت بالای چادر، خانواده‌هایی را که سطح درآمد پایینی دارند وسوسه می‌کند تا فرزندانشان را از پوشش چادر، محروم کنند.

به اعتقاد این مادر، قیمت بالای چادر مشکی در کشور، توطئه‌ای است از سوی کسانی که نمی‌خواهند مردم این سرزمین، حجاب اصیل خودشان را حفظ کنند.

یکی از فروشندگان چادر هم می‌گوید: باید ریشه اینکه چرا چادر مشکی در کشور در سطح انبوه، تولید نمی‌شود معلوم شود و اینکه چرا دولت در این بخش، هزینه نمی‌کند؟

قیمت چادر مشکی غیرمنطقی است

حمید شاه آبادی، معاون هنری وزیر ارشاد هم در این زمینه به خبرنگار فارس می‌گوید: حتی اگر چادر به قیمت آزاد به کشور وارد شود، هیچ دلیلی برای بالا بودن قیمت آن تا حدی که هم‌اکنون در بازار به فروش می‌رسد دیده نمی‌شود.

وی با انتقاد از عدم تولید چادر مشکی در داخل کشور با توجه به استفاده زیاد از این محصول تأکید می‌کند: وزارت ارشاد هم درباره عدم تولید چادر مشکی در داخل کشور به وزارت صنعت انتقادهایی داشته و البته این وزارتخانه هم توضیحاتی را ارائه داده است که این توضیحات قانع کننده نیست.

معاون وزیر ارشاد تصریح می‌کند که حتی اگر چادر به قیمت آزاد به کشور وارد شود بازهم قیمتی که هم‌اکنون چادر به آن قیمت در بازار به فروش می‌رسد منطقی نیست و این امر نیازمند تدابیر جدی وزارت صنعت و حوزه بازرگانی است.

شاه آبادی می‌دهد: وزارت صنعت و دولت قول‌هایی داده‌اند که در سال‌های آینده کارخانه تولید چادر مشکی در کشور احداث شود تا بتواند پاسخگوی نیاز داخلی کشور باشد.

ارتباط تولید چادر مشکی و تحریم ها

فاطمه آلیا، نماینده مجلس نیز درباره وابستگی کشور به واردات چادر مشکی به خبرنگار فارس می‌گوید: در مجلس هفتم این مباحث را در تصویب قانون ساماندهی مد و لباس داشتیم. زمینه تولید چادر مشکی در کشور وجود دارد فقط باید یک اراده‌ای شکل بگیرد. این موضوع شاید ارتباطی هم با تحریم‌ها در کشور نداشته باشد. دولت باید تسهیلاتی را در این زمینه لحاظ کند و وزارت صنعت هم حمایت کند.

وی تأکید می‌کند که در قانون ساماندهی مد و لباس هم آوردیم که تعرفه واردات باید به گونه‌ای باشد که اجناس، ارزان‌تر از اجناس داخلی درنیاید چون مشتاقان واردات بی‌رویه باعث سرخوردگی تولیدکنندگان داخلی می‌شوند.

باند واردکنندگان نمی‌گذارند پارچه تولید شود/ سود کلان واردکنندگان چادر

جمشید بصیری، دبیر سابق انجمن نساجی ایران با صراحت بیشتری درباره علت عدم تولید چادر مشکی در کشور و موانع پیش روی تولیدکنندگان می‌گوید: اصل قضیه این است که تجارت چادر مشکی ارزان‌تر، پرسود‌تر و راحت‌تر از تولید آن است.

وی به خبرنگار فارس می‌گوید: وقتی پارسال ۱۷ میلیون دلار پارچه چادر مشکی وارد کشور شده و ۱۷۰ میلیون دلار فروش می‌رود، چطور کسی سراغ تولید می‌رود؟

دبیر سابق انجمن نساجی ایران ادامه می‌دهد: وقتی به این راحتی به سود می‌رسند دیگر چرا طرف، برود زمین بخرد، ساختمان بسازد، ماشین آلات بخرد و کار‌شناس استخدام کند تا پارچه تولید کند.

بصیری درباره مراحل تولید چادر مشکی هم می‌گوید: تولید آن چیز خاصی نیست، مسئله این است که عده‌ای خاص، سود کلانی از این شرایط می‌برند، واردکنندگان در برابر تولید خوب، مقاومت می‌کنند. باند واردکنندگان نمی‌گذارند پارچه تولید شود.

وی تأکید می‌کند که مشکل ما تحریم‌ها نیست، مشکل ما از درون است، مشکل ما عده‌ای از واردکنندگان است که از این شرایط، سود می‌برند.

در شرایط کنونی که به اذعان فعالان عرصه نساجی کشور سالانه ۴۰ میلیون متر پارچه چادر مشکی در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد، آیا این رواست که ۹۵ درصد آن وارداتی باشد و ما به عنوان کشوری اسلامی با پیشینه تاریخی غنی، چشم به دست‌های چشم بادامی‌ها بدوزیم تا پارچه حجاب ما را تأمین کنند؟ آیا هنوز وقت آن نرسیده است که دستگاه‌های نظارت کننده به سراغ مافیای واردات چادر مشکی و سودهای کلان آن هم بروند؟


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





[ 9 / 2 / 1392برچسب:, ] [ 14:43 ] [ علیرضا موذنی ]
[ ]